Plockar äpplen

Nu på förmiddagen var jag och barnen ute i trädgården och plockade äpplen från våra äppelträd. Tyvärr är det andra året i rad som vi får väldigt lite äpplen. Lite synd, men vi får försöka få tag på äpplen från någon som inte har användning för sina. Vill ju göra en massa äppelmos och äppeldricka!:) Får nog ihop några burkar med mos av de äpplen vi hittade iaf.
 
 
 
 
Härligt väder idag, dock väldigt blött ute efter gårdagens regnoväder. Hoppas på att vi kommer iväg till stranden imorgon, vi får väl se. Nu ska här jobbar några timmar innan det är dags för allt kvällsfix.
Sedan väntar nattning av Mathilde, och just nu är det en kamp. Försöker få henne att somna själv i sängen och det går väl sådär. Sitter inne hos henne, men man märker att hon ligger på helspänn och är väldigt orolig över att man ska gå därifrån. Igår tror jag det tog närmare två timmar. Men nya tag idag - vem vet idag kanske det går lättare:)

Kräftfest

I lördags hade barnen önskat kräftfest som de säger och det säger man väl inte nej till:) Klart vi ska ha kräftfest! Passade på när mormor och morfar var på besök. Blev supermysigt! Dukade upp i uterummet, blev lagom varmt där ute och så slapp vi alla dessa getingar som är galet slöa just nu. Till kräftorna blev det västerbottenostpaj och sedan gjorde jag även en purjolökspaj som blev väldigt god.
Älskar kräftor!
 
 
 
 
Är kluven när det gäller vårt uterum. Passar ju verkligen inte till vårt hus. Hade önskat att de byggt det i en annan stil som hade smällt ihop mer med huset. Men kan ju inte sticka under stol med att det är rätt skönt att ha detta rum ändå, förlänger utesäsongen lite grann och det gillar jag ju såklart..:)

August 4 år

Idag har det varit en stor dag här hemma. Vår lilla kille har fyllt 4 år!!:)
Tänk att det redan är 4 år sedan vi åkte i ilfart till SÖS och vi fastnade i rusningstrafiken på väg in mot stan, oj oj, trodde ett tag där att vi inte skulle hinna fram i tid. Men vi hann nästan vara inne en timme på sjukhuset innan han kom:)
Det var viktigt att det skulle vara tårta på morgonen, så vår lilla August fick en egen liten till frukost och därefter har dagen bjudit på mys med mormor och morfar, kalas för släkten, ännu mera tårta och en hel drös med fina presenter. 
Var en väldigt nöjd liten kille som somnade för ett tag sedan!
 
 
 
Nu har två trötta föräldrar landat i soffan!:)
 
Kram