Kombinerat insynsskydd och spaljé

 
 
 
Här hemma håller vi (nja, mest min fina H:)) på att bygga en kombinerad spaljé och insynsskydd till en sittplats vi har i trädgården.
Är så himla skönt att ha en sittgrupp under några träd ute på gräsmattan, framförallt under varma sommardagar. Träden skuggar så där lagom och det är väldigt mysigt också. Blir alldeles för varmt på altanen mitt på dagen, även fast vi har ett parasoll som skuggar större delen av den. 
 
Har dock tyckt att det känns lite för öppet när vi sitter där, med insyn från tre hus i närheten plus att vi vill göra det lite mer ombonat och då landade det i en spaljé som nu också funkar som insynsskydd.
 
Har kommit en bit på väg, men än är det inte klart. Valde efter en del tänkande fram och tillbaka att måla den i en faluröd färg som är väldigt lik den färg vi har på dörrarna till huset. Tänkte först att vi skulle ha vitt, men kom fram till att det blir behagligare mitt i grönskan med en röd nyans och sen är det ju stor skillnad på underhåll.
Nu är det ändå "bara" att borsta av måla om vid behov, istället för att skrapa och ha sig när det är dags för ommålning.
Hoppas på att vi ska hinna bli klara den här veckan och sedan är det dags för det roligaste, plantering av passande växter och belysning och lite annat piffande. Det gillar vi!:)
 
Nu ska här kollas på marmorskiva till köket och en tur till handelsträdgården står på dagens agenda.
 
 
 
1 Anonym:

skriven

Jättefint !Vilka dimensioner har ni på brädorna ?

Kommentera här: