Robotgräsklippare

Inlägget presenteras i samarbete med Granngården

 

 

När vi flyttade in i vårt hus för drygt fyra (!) är sedan, vart tar tiden vägen, fanns det inte mycket till gräsmatta alls. Trädgården var överfull av diverse växtlighet.

Våra behov och önskemål med en trädgård var en helt annan än de tidigare ägarnas. Vi såg framför oss en trädgård med stor gräsmatta där barnen kunde springa runt och leka, några väl placerade rabatter, grönsaksland, bärbuskar och en massa fruktträd. Redan första sommaren påbörjades arbetet med att förändra trädgården.

Ett av målen har varit att göra iordning trädgården och framförallt gräsmattan för att kunna köpa och installera en robotgräsklippare. Finns flera olika robotgräsklippare hos Granngården 

Till en början måste jag erkänna att det framförallt var min man som drömde om en robotgräsklippare för att slippa klippa vår rätt stora gräsmatta varje vecka under sommaren. Men nu de senaste åren har även jag börjat kolla och läsa mig till vilken modell som kan tänkas passa vår ca 1600 kvm stora trädgård.

 

 

Granngården har en modell som heter Gardena Smart Sileno, som kanske skulle funka bra för vår trädgård. Går ju ändå bort rätt många kvadratmetrar med huset, garaget och den stora delen med grus som vi har på framsidan, så den borde vara tillräcklig. Finns en bra köpguide för den som vill veta mer om vad man bör tänka på inför ett köp. Om man vill ha hjälp med installation kan även det fixas. Läs mer här.

Planen för den här sommaren är ett efterlängtat fint staket i trä, vilket vi hade bestämt skulle ha fixats redan under förra sommaren, men ja, tiden gick och helt plötsligt var sommaren förbi:) Nu tänker vi oss snarare att vi ska hinna med en del av staketet...:) Utöver det ska det beställas jord för att jämna till gräsmattan så mycket vi kan. Mycket jobb såklart, men det kommer ju bli strålande när det väl är klart:)

Men idag blir det inget fix i trädgården, däremot en del jobb och förberedelse inför Mathildes kalas. Hon blir 2 år på lördag!:)

Kram

 

 

Kommentera här: