Soltorkade tomater

Vårt ena växthus svämmar över av tomater just nu (nå ja..:)). De mognade sent, först mot mitten av augusti började vi skörda och sen dess har vi kunnat plocka in en liten skål om dagen. Nu börjar dock de flesta tomatplantorna krokna rejält, därför är det dags att göra nått annat av tomaterna än bara att äta rakt av. Häromdagen gjorde jag egna soltorkade tomater, supergott och väldigt enkelt gjort.
 
 
 
 
 
 
Egna soltorkade tomater
 
En näve tomater
Olja
Valfria kryddor
Ev. vitlök
 
Skär tomaterna i jämnstora bitar. Delade körsbärstomaterna i två delar och fullstora tomater i sex- åtta delar. Lågg upp bitarna med skalet nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
Sätt in långt ned i ugnen på låg värme, ca 90 grader.
Ta sedan ut plåten när tomatbitarna har skrumpnat ihop. För min del tog detta ca 6 timmar. Har läst många olika anvisningar dock, så kolla till tomaterna titt som tätt.
Blanda till önskad kryddblandning. Jag tog två olika blandningar, i den ena petade jag ned hackad vitlök, torkad rosmarin, örtsalt och torkad basilika. I den andra valde jag örtsalt och torkad rosmarin.
Häll därefter över tomatbitarna i kryddblandningen och blanda om.
Sedan skall blandningen in i en burk med tätslutande lock. Slutligen häll över en god olja som täcker alla tomaterna. Jag tog den rapsolja vi hade hemma och det funkade finfint.
Klart!
 
Har en massa tomater som inte kommer hinna få färg också, ska prova göra marmelad av dessa. Får se hur det går. Återkommer med recept på det om det blir bra.
 
Ha en fin dag!
 
 

Flickrum

Här hemma råder lugnet just nu. Nu för tiden går ju även vår lilla dam på förskola och jag har möjlighet att sitta och jobba hemma i lugn och ro. För några veckor sen kom det upp lite förvaring i Mathildes rum i form av en hylla från det stora varuhuset. Funkade perfekt i hennes pytterum. Väldigt skönt att få upp en del från golvet men ändå att det finns möjlighet för henne själv att plocka fram. Vi kikar.
 
 
 
 
 
 
 
 
Älskar korgarna från Rice, helt underbara. Har beställt några till Agges rum också. Han fick nämligen en likadan hylla. Blev dock inte med blommor på, han uppskattar inte riktigt det:)
 
Det jag måste hitta nu är några krokar till rummet. Tycker det är svårt att hitta fina. Men jag letar för fullt.
Sen ska sidan på spjälsängen tas bort. Vi väntar ett tag med ny säng, men det känns som det kan vara dags att ta bort sidan iaf, så hon kan komma över själv på natten.
 
Ha en bra dag!

Just nu

Hej!
 
Här har tydligen sommaren helt passerat:) Hela familjen är tillbaka i rutiner igen. Vi har haft en lång sommar tillsammans, men nu är barnen tillbaka i skolan (!) och dagis, maken är tillbaka på jobbet och jag sitter här hemma och jobbar.
I helgen passade jag på att ta in några av de blommor som fortfarande blommar i trädgården. Börjar glesas ut där ute, men hortensian tar sig fint, likaså kärleksörten och höstanemonerna.
 
 
Det blev luktärter, lavendel. stäppsalvia, chokladskära, rosenskära och några höstanemoner.
 
 
Såg till att klippa av några hortensior, för att njuta av även inne. De är så maffiga och fina! Älskar färgen!
 
 
 
Nu måste jag fortsätta jobba. Snart kommer en potentiell ny kund för ett första möte, kul!
 
Kram