Hur blev det där köket

Hur blev då det där köket som vi renoverade..jo nu står det där, i princip färdigt. Det är väl på tiden att ni får se bilder från hela köket, så nu kör vi:)
 
Bytte ut kaklet och målade spiskåpan som tidigare var svart.
 
Väggar och pärlsponten målades. Alla lister i hela köket byttes ut.
 
Ett skåp byggdes ihop med stommar och luckor från Ikea.
 
Hade sån tur att det fanns luckor i samma stil som vi redan hade i köket. Om man kollar noga ser man att de inte är exakt lika, men tillräckligt för att vi skulle tycka att det var ok.
 
Vårt älskade skafferi som rymmer massor. Har fått ny inredning och mikron står numera där inne också, det måste ni få se nån annan dag. Tavellister ovanför kaklet, perfekt för t.ex brickor.
 
Njuter av årets sista syrener. Börjar blomma över ute i trädgården tyvärr.
 
Vår kökslampa, som vi inte är helt hundra på att vi ska behålla. Blev inte riktigt som vi tänkt oss, får se om vi hittar nått annat.
 
Ny kran, målade luckor och en ny diskmaskin. Diskbänken fanns redan tidigare och är så glad att vi inte tog bort den, det är ju verkligen så praktiskt med en rostfri.
 
Blev ju en lite större renovering än vad vi först tänkt oss. På det stora hela är vi nöjda. Men det är klart att nu har vi kommit på några grejer som nog kommer åtgärdas allt eftersom. Ni ska få se lite före- bilder också, måste bara leta fram några..
 
Nu hoppas jag snart lilla Mathilde snart sover, hör att hon sitter och leker i sängen när hon egentligen ska sova..
 
Kram

Sjukstuga

Här hemma har vi haft sjukstuga idag, eller nja, Wilhelm har mått bra hela dagen, men sov sig igenom hela kvällen igår, så tänkte att det var bäst att ha honom hemma idag.
Det har målats, spelats spel, pusslats och bakats. Riktigt mysig dag!
  
 
Nu måste jag se till att jobba ikapp lite grann, blev bara några timmars jobb idag under dagen.
 
Kram

Äggskal...

Läste för ett tag sen att man kunde använda äggskal som näring till krukväxterna och rabatterna i trägården..nått nytt för mig, iaf nått jag inte tidigare har tänkt på. Men det var väl klart att även jag skulle ta och prova det.
Det som behövdes var äggskal från ekologiska ägg, en mortel och en drös med krukväxter.
 
 
 
 
 
 
 
Det gick snabbt, tog inte många minuter att mortla skalen och sen var det bara att strö över en nypa krossade äggskal över jorden på krukväxterna för att sedan blanda in dessa i jorden.
Blev rätt mycket, så en stor del ströddes ut över rabatterna ute.
 
Det får bli ett litet tips från mig!
 
Kram